Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Žebírko v medové marinádě

Na přípravu receptu je potřeba:

  • 8 větších brambor
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • svazek čerstvé pažitky
  • 1 červená kapie
  • pepř a sůl podle potřeby
  • olej na pokapání

Na žebírka, která si naložíme den předem, potřebujeme:

  • 500g vepřových žebírek
  • trocha soli a pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 100ml olivového oleje
  • 4 lžičky mleté papriky
  • 3 lžíčky sójové omáčky
  • 2 lžíce medu

Postup přípravy:

Žebírka opláchneme a rozkrájíme na jednotlivé dílky, které vložíme do mísy. Maso opepříme, osolíme a posypeme na plátky pokrájeným česnekem.

Zalijeme olejem, přidáme mletou papriku, sójovou omáčku a med. Rukama promícháme a necháme do druhého dne naložené v chladu marinovat.

Následující den naložená žebírka i s marinádou přendáme do pekáčku, podlijeme mírně vodou a pečeme přiklopené přibližně 30minut. Pak odklopíme a ještě chvilku pečeme, aby maso získalo pěknou křupavou kůrku. Podáváme s plněnými brambory v alobalu.

Brambory důkladně umyjeme kartáčkem a i se slupkou vaříme v hrnci s osolenou vodou doměkka. Tvaroh smícháme s nasekanou pažitkou a na kostičky pokrájenou kapií, směs dochutíme solí a pepřem.

Uvařené brambory vyndáme z hrnce, necháme okapat a jednotlivě balíme z poloviny do alobalu. Poté je podélně nakrojíme, naplníme tvarohovou směsí a dáme do zapékací nádoby. Vše lehce pokapeme olejem a dáme zapéct.

Za recept děkujeme paní Václavě ze Staňkova!