Recepty

Vyzkoušejte skvělý recept na Vánoční pečivo

Mandlové pečivo

Na přípravu receptu je potřeba:

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g oloupaných mandlí
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 1 syrový žloutek
  • 3 žloutky z uvařených vajec
  • žloutek a mléko na potření těsta
  • loupané mandle na ozdobu
  • Tuk na vymazání plechu

Postup přípravy:

Do prosáté mouky přidáme najemno nastrouhané mandle, moučkový cukr, změklé máslo, žloutek a 3 nastrouhané žloutky z uvařených vajec. Vše důkladně promícháme a necháme těsto do druhého dne uležet. Poté z těsta vykrájíme nebo vytvoříme různé tvary, které přeložíme na tukem vymazaný plech. Těsto potřeme žloutkem smíchaným s mlékem. Tvary ozdobíme rozpůlenými mandlemi a pečeme ve středně vyhřáté troubě (180°C) dozlatova.

Tip: Mandle snadněji rozpůlíte, pokud je namočíte na několik hodin do studené vody. Jednotlivé tvary k sobě můžete slepovat např. marmeládou, Nutellou,…