Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Svěží jahodové pečivo

Na přípravu receptu je potřeba:

Těsto:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 a 1/2 šálku nakrájených jahod
  • 1 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Jahodová náplň:

  • trocha jahod
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • pudink

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme jahodovou náplň, kterou budeme poté mazat listové těsto.

Do menšího kastrůlku si dáme trochu jahod, které co nejvíce rozmačkáme. Přendáme na sporák a trochu je povaříme s dvěmi lžícemi moučkového cukru.

Nakonec si v malém hrnečku rozmícháme v troše vody asi 1 lžíci pudinku. Takto připravený pudink vlijeme do jahodové směsi a opět promícháme. Vypneme sporák a necháme vystydnout.

Těsto si rozválíme a rozkrájíme na obdélníčky, které uprostřed trochu potřeme předem připravenou jahodovou směsí. Na ni položíme asi 4 půlky jahod.

Nakonec pečivo zavineme tak, že přehneme směrem k sobě vždy dva protější rožky obdélníku. Takto připravené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C asi 15-17 minut. Servírujeme pocukrované.

Za recept děkujeme paní Lucii z Vnorov!