Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Punč ze šampaňského

Na přípravuje potřeba:

  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 ks celé skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2 hrnky brusinkového džusu
  • 1/2 hrnku ananasového džusu
  • láhev šampaňského

Postup přípravy:

Vodu, cukr, skořici a hřebíčky přivedeme v kastrůlku k varu. Poté stáhneme teplotu a vaříme cca 5 minut.

Vyjmeme skořici a hřebíčky a necháme ve větším džbánu vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přilijeme brusinkový a ananasový džus (ve džbánku bychom stále měli mít dost místa na šampaňské!) a necháme chladit v lednici. Před servírováním dolejeme lahví šampaňského a opatrně promícháme.

Podáváme ve sklenicích na šampaňské, jejichž hrdla můžeme první namočit v troše citrónové šťávy nebo sladkého ovocného likéru a posléze v cukru (pro hezčí efekt může být i barevný) nebo cukrářském zdobení.

Počítáme-li s větším počtem hostů, je třeba množství všech ingrediencí násobit.