Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Domácí trdelník

Na přípravu receptu je potřeba:

  • 40 g másla
  • 40 g sádla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 3 žloutky
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Postup přípravy:

Z mléka, lžíce cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme a smícháme se zbylými surovinami. Přidáme vzešlý kvásek.

Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout aspoň 40 minut. Těsto rozdělíme cca na 30 dílů a vyválíme proužky o něco silnější než tužka. Opět necháme kynout aspoň 20 minut.

Kovové trubičky (ty, které se používají na pečení kremrolí) potřeme tukem, namotáme na ně pruhy těsta a rozválíme tak, aby se těsto po trubičce rozprostřelo.

Potřeme bílkem, obalíme dle chuti ve směsi ořechů a cukru nebo v e skořicovém cukru. Pečeme do zezlátnutí cca na 160°C.