Vaše recepty

Vyzkoušejte skvělý recept, který jste nám poslali
vy sami...

Babiččiny masové bochánky

Na přípravu receptu je potřeba:

  • 1/2 kg vepřového masa
  • 1/2 kg hovězího masa
  • 5 rohlíků
  • trocha mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • koření čubrica a zabíjačkové koření (po jedné zarovnané lžičce)
  • pepř a sůl dle chuti

Postup přípravy:

Pomletá masa smícháme s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, pepřem, solí a kořením.

Přimícháme vymačkané, na kostky nakrájené rohlíky, předem navlhčené mlékem. Ze směsi tvarujeme v dlani bochánky, které pokládáme na plátky sádla na pečícím plechu.

Na vrch každého bochánku položíme plátek slaniny. Podlejem trochou vody a pečeme v troubě při 180° C do zlatova. Přílohou je knedlík se zelím.

Poznámka: Před pečením bochánků z trochy směsi opeče malý karbanátek pro zjištění chuti.